pühapäev, 11. oktoober 2020



 RÄIMED TOMATIKASTMES

Vaja läheb:
1 kg räimi
õli
jahu
paneerimiseks muna
soola
kalamaitseainet
Marinaad:
1 porgand
1-2 sibulat
õli
300g tomatipastat (Pomi)
Vett umbes 3dl
4 tl suhkrut
2 tl soola
10 tera musta pipart
5 tera vürtsi
3 loorberit
1-2 spl 30% äädikat
Kuidas tegin:
Kuumutasin õli, lisasin sibula ja porgandi.
Praadisin kergelt läbi ,lisasin tomatipasta ja kõik maitseained.
Hautasin madalal kuumusel 15-20min.
Siis lisasin vee(vett lisa nii palju, et saaks mõnus paks kastme)
Kui kaste valmis jätsin potti jahtuma.
Alustasin räime praadimist
Kõigepealt paneerisin munas ja jahus räimed.
Maitsestasin pannil soola ja kalamaitseainega.
Kui kõik räimed said praetud,siis lasin jahtuda.
Räimed tegin sobivateks tükkideks ja panin tihedalt purki kihiti.
Mina panin esimese kihi tilli/peterselli ,räimed ja siis tomatikastme.
Seda seni kuni purk täis,kindlasti jälgida et ei jääks õhku vahele.
Sulgesin kaaned ja keerasin purgid tagurpidi,et kaste valguks kõikjale.
Siis külmikusse ja 1-2 päeva pärast võib juba sööma hakata

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

  Lihtne kanašnitsel Võib teha kanakintsust kui ka fileest. Ise eelistan kanakintsu,kuna see jääb mahlasem. Kanakintsul eemaldasin kondid,va...